Beslis voor 1 oktober Voor 1 oktober verwachten we een besluit van uw gemeente over het continueren ...
Website     |     Nieuws     |     Contact

NIEUWSBRIEF EVnetNL augustus 2016

Algemene vragen
026-3121776

E-mail
info@evnet.nl
Website
http://www.evnet.nl

oktober

Beslis voor 1 oktober

Voor 1 oktober verwachten we een besluit van uw gemeente over het continueren of het overnemen van het onderhoudscontract voor de laadpalen van EVnetNL. 
Heeft u daar nog vragen over of wilt u meer informatie? Bel of mail gerust onze relatiemanagers via 026 31 217 76 of info@evnet.nl

Laadpalen worden Smart Charging ready 

Komende periode maakt EVnetNL haar eigen landelijke netwerk van laadpalen slim. De laadpalen krijgen een upgrade, zodat de laadpalen in de toekomst slim kunnen laden oftewel Smart Charging ready zijn.

Smart Charging biedt nieuwe mogelijkheden voor het opladen van de elektrische auto. Door slimme aanpassingen in de hard- en software van de laadpalen is het in de toekomst mogelijk om bijvoorbeeld de auto te laden op het moment dat de stroom het goedkoopst is. 
In bijna elke gemeente staan laadpalen van EVnetNL, die in de komende periode worden omgebouwd. Wanneer dit plaatsvindt, staat in de planning. Ook leest u hier meer over het hoe en waarom van de ombouw van de laadpalen.
Smart_Charging_en_auto_1

ElaadNL_screens01-03

Filmpje Living Lab Smart Charging

Het Living Lab Smart Charging is een zo groot mogelijke verzameling van publieke, semi-publieke en private laadpunten waarop Smart Charging mogelijk is en waarop testen en onderzoek naar Smart Charging gedaan kunnen worden. In dit korte animatie filmpje wordt Living Lab Smart Charging uitgelegd. 
Lees meer over Smart  Charging.

In het groen

Zoen

Dat we een groen karakter hebben is bekend. Maar soms zijn de laadpalen wel heel groen... 

Een zoete verrassing voor een van onze monteurs. Dit werd aangetroffen na een melding over een niet-werkende laadpaal. Krijg dat maar 'ns schoon!


Verdekte_laadpaal Negerzoen

Uit de media: "Kansen voor schoon vervoer na de zomer"

ANWB merkte terecht op: “zonder laadpunten geen elektrische auto en zonder elektrische auto geen laadpunten.” Als de politieke ambitie er is om in 2025 1 miljoen elektrische voertuigen de weg op te hebben, moet ook de politieke wil er zijn om meer laadpalen te realiseren en fiscale maatregelen te nemen. Het Financieel Dagblad beschrijft in het artikel ‘Zonder laadpaal gaat groene stroom aan stekkersauto voorbij’ het elektrisch autolandschap in Nederland. Hoe dan ook, de laatste Miljoenennota van het huidige kabinet en een nieuw regeerakkoord bieden goede mogelijkheden om schoon vervoer extra te stimuleren. Lees verder.